TEDxZwolle

Climate, Active, Cities. On January 28th 2015 we had a serie of sparkling talks to inspire the world with ideas for today and tomorrow.

0
days to TEDxZwolle
icon paperclip

Information

Nieuwe inzichten en een berg inspiratie. Dat belooft TEDxZwolle.

Totale programma ‘Gently down the stream’ bekend


28 januari is TEDxZwolle. Een enerverende dag waarin 16 (inter-)nationale sprekers het publiek prikkelen met hun innovatieve ideeën over de toekomst van onze steden. Er zijn nog kaarten beschikbaar.


De 16 sprekers vormen samen een bontgezelschap. Van een adviseur van het Witte Huis over de wederopbouw van New York na orkaan Sandy (Henk Ovink) tot een speurtocht naar WEconomy en nieuwe duurzame verdienmodellen (Jan Jonker). Van stedenbouw onder extreme hitte in de woestijn van Mali (Jasper Kremers) tot een tocht per tractor over de koude vlakten richting de Zuid-Pool (Manon Ossevoort). Zoals het past in de traditie van TED (Technology, Entertainment, Design) is er naast de inhoudelijke bijdrage van de sprekers een prachtig entertainment programma. En alle bezoekers gaan naar huis met hun eigen idee hoe zij de wereld een tikkeltje mooier kunnen maken.

Wake-up!

TEDxZwolle belooft een inspirerende zoektocht te worden naar oplossingen voor de gevolgen van klimaatveranderingen. Maar ook naar de grenzen van het menselijk vermogen. En naar een antwoord op de gevolgen van weersextremen. Naar de manier waarop mensen zelf het verschil kunnen maken. TEDxZwolle is een wake-up call en beoogt dat mensen met een frisse blik naar hun eigen omgeving en naar hun eigen eet- en leefpatroon kijken. Dit natuurlijk met als doel te inspireren om zelf vorm te geven aan die verandering.

Er zijn nog kaarten!

TEDxZwolle wordt woensdag 28 januari gehouden in de Nieuwe Buitensociëteit (Stationsplein Zwolle). 
Het programma begint om 10u en is rond 17u afgelopen. Vanaf 8.45u opent de registratie en zijn mensen welkom. Kosten zijn 75 euro incl BTW en te bestellen via www.tedxzwolle.nl/#register

Waarom dit thema?

Het thema van TEDxZwolle is Climate, Active, City. Nederland is een waterrijk land. We liggen aan zee, we hebben prachtige meren en machtige rivieren. We wonen te midden van het water en voelen ons veilig. Toch kan water voor problemen zorgen. Door klimaatverandering en verstedelijking treden rivieren buiten hun oevers, straten lopen onder water. Dit kan schade toebrengen aan belangrijke voorzieningen zoals energiecentrales en ziekenhuizen. Er zijn nieuwe, slimme oplossingen nodig om deze schade te beperken en (vooral) te voorkomen. Dat is niet alleen een uitdaging voor de overheid, architecten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ook samenwerking met en initiatieven van bewoners voor hun eigen leefomgeving  vormen de sleutel tot een nieuwe stad.

Draagvlak voor TED

We zijn er trots op. Het draagvlak dat wij er is voor TEDxZwolle. Er zijn 21 partners die de kar trekken en nauw samenwerken in stuurgroep en werkgroep. Dit zijn Natuur en Milieu Overijssel, Trendbureau Overijssel, Universiteit Twente, Hogeschool Windesheim, Deltion College, Kennispoort Regio Zwolle, Provincie Overijssel, Rabobank IJsseldelta, Waterschap Groot Salland, Waterschap Vallei en Veluwe, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Vechtstromen, Waterschap Zuiderzeeland, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VHG, Polymer Science Park, Gemeente Zwolle, Landschap Overijssel, Deltares, Vitens, Arjan Duijn Consultancy, Boerdam, Regardz de Nieuwe Buitensociëteit en Marketing Oost. En er zijn de nodige bedrijven (voornamelijk uit Zwolle) die ‘om niet’ een bijdrage leveren omdat zij het gedachtengoed van TED ‘Ideas worth spreading’ een warm hart toedragen. In willekeurige volgorde: IndeKringloop, ontwerpbureau FabriekFanatiek, Seppe Ovink en Wieger Steenhuis, Stephan Janssen fotografie, Inze Meijer Make-up artiest, Pilates Studio Zwolle, Planten Asiel Zwolle, Urban Farming Zwolle en Speakerscoach Nienke van Bezooijen. 

icon Social Media

News

icon partners

Partners

Partners

Social Media

icon video

Videos