TEDxZwolle

Climate, Active, Cities. On January 28th 2015 we had a serie of sparkling talks to inspire the world with ideas for today and tomorrow.

0
days to TEDxZwolle
icon paperclip

Information

Nieuwjaarsduik als introductie op TEDxZwolle

ZWOLLE - Met een tiental koelbloedigen sprong Robert Bridgeman vanmiddag de Zwolse stadsgracht in. Weliswaar onder het kopje 'Nieuwjaarsduik', maar dan wel als een introductie op het inspiratie-evenement TEDxZwolle, dat op 28 januari wordt gehouden.
 
Bridgeman, één van de sprekers op dat evenement, betoogt dat mensen met ademhalingstechnieken, mindset en training in staat zijn om zich aan te passen aan extreme omstandigheden, of dat nu ijzige kou of verzengende hitte is. "Die interne klimaatbeheersing kun je sturen", zei hij langs de gracht voorafgaand de sprong, terwijl hij de aanwezigen met een ademhalingsoefening leerde hoe ze warmte kunnen oproepen en door hun lichaam kunnen sturen.
 
Zijn theorie past perfect bij het thema van TEDx, zegt Arjan Duijn van de organisatie. "Het thema is 'Climate, Active, Cities', in de breedste zin van het begrip", vertelt hij. "En dus hebben we zo'n vijftien sprekers eind januari die over uiteenlopende thema's komen praten." Zoals een man die komt vertellen over hoe we met het landschap om zouden moeten gaan, een Canadees die betoogt dat we geen water 'misbruiken' bij het verbouwen van sprinkhanen (die ook nog eens enorm eiwitrijk zijn) en een dame die een voedselscanner uoitvond om eten grondig te kunnen doorlichten, zodat ze haar dochter met voedselallergie nog beter kon helpen
 
"TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is vooral een dag vol inspirerende sprekers", licht Duijn toe. "Sommige sprekers belichten misstanden of onrecht, maar ik heb ook wel eens een hilarisch, maar inspirerende TED gehoord over schoenveters. Het is ook de bedoeling dat er over wordt doorgediscussieerd, dus dat gaat verder dan een duur congres." Voorheen werden de zogenaamde 'TEDTalks' alleen in de Verenigde Staten gehouden en via YouTube verspreid. "Inmiddels gaat er bijna geen dag voorbij zonder dat er ergens ter wereld een TED-evenement is." Met als enige verschil dat de Zwolse variant een X achter zijn naam heeft. "Het is een 'independent' versie, waarbij we meer onze eigen organisatie doen, maar ons wel aan een aantal TED-basisregels moeten houden. Het mag bijvoorbeeld niet te commercieel worden." En dus kosten kaarten voor TEDxZwolle 'maar' 75 euro.
 
Verkrijgbaar via www.tedxzwolle.nl
 


©Janske Mollen

 

Bron: de Stentor

icon Social Media

News

icon partners

Partners

Partners

Social Media

icon video

Videos