TEDxZwolle

Climate, Active, Cities. On January 28th 2015 we had a serie of sparkling talks to inspire the world with ideas for today and tomorrow.

0
days to TEDxZwolle
icon paperclip

Information

Onthulling deel programma 28 januari

Welke internationale en nationale sprekers staan er op 28 januari op de stip van TEDxZwolle? Wat voor spannende entertainende smaakmakers en vernieuwende ideeën kunnen we verwachten? Tijdens een uitzending van TV Oost programma En Dan Nog Even Dit op vrijdag 19 december gaf Loes Dijkhuis-Alferink namens de organisatie van TEDxZwolle een toelichting. Daarnaast gaf Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, als een van de vijftien sprekers en performers een voorproefje van zijn TED talk op 28 januari. Jan Jonker staat bekend als een activistische, ondernemende hoogleraar met ‘’haast’’ en met een duidelijke visie over een samenwerkingseconomie tussen burgers en bedrijven.  

Tijdens TEDxZwolle 2015 delen (inter)nationale sprekers en performers hun ideeën en oplossingen voor een duurzame toekomst van onze steden met het publiek. Verrassende ideeën over de rol van water en groen in onze steden, weersextremen en de maatschappij van morgen komen aan bod. Geen standaard congres, maar een dag met korte TED-talks en entertainment die alle zintuigen op scherp zetten en het publiek ideeën meegeeft voor een inspirerend 2015.  

Regelmatig een nieuwe naam
Nieuwsgierig naar wie er nog meer acte de presence geven op 28 januari? We maken regelmatig één van de sprekers bekend via de website www.tedxzwolle.nl, twitter en Facebook

Gently down the stream
Nederland is een waterrijk land. De zee is nooit ver weg. Ons land is rijk aan prachtige meren en machtige rivieren. Het water-landschap levert ons prachtige vergezichten, beweging, (be)spiegeling en recreatie. Maar water kan ook voor problemen zorgen. Hoosbuien, rivieren die buiten hun oevers treden, onder gelopen straten en kelders, schade aan energiecentrales en ziekenhuizen en verkeer dat hopeloos vastloop. Het komst steeds vaker voor. En de kwetsbaarheid van Nederland voor extreem weer neemt bovendien toe. Verstedelijking en klimaatverandering zorgen voor heviger regen, maar ook voor hittestress en langdurige droogte. Om de maatschappelijke en economische schade te beperken zijn er nieuwe, slimme oplossingen nodig die onze steden waterrobuust en klimaatbestendig maken. Dat is niet alleen een uitdaging voor de overheid, architecten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ook samenwerking met en initiatieven van bewoners voor hun eigen leefomgeving  vormen de sleutel tot een nieuwe stad. In TEDxZwolle 2015 komt het allemaal aan bod.  

icon Social Media

News

icon partners

Partners

Partners

Social Media

icon video

Videos